Opskrift - Chlodnik (kold r√łdbedesuppe)

Chlodnik er en l√¶kker og forfriskende¬†vegetarisk r√łdbede suppe der stammer fra¬†√ėsteuropa.¬†
Retten tilberedes med yoghurt, creme fraiche og r√łdbede, som giver retten den fantastiske lyser√łde farve.
Traditionelt spises Chlodnik med hårdkogte æg. (Variere antal æg efter behov).

Ingredienser: (7-8 portioner)
4-5 m√łre r√łdbeder
2 agurker, skrællet og revet
5-6 radiser revet
3 spsk, frisk dild, hakket
2 for√•rsl√łg, (b√•de den gr√łnne og hvide del), hakket
4 dl almindelig yoghurt
4 dl kefir eller kernemælk
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
3 kogte æg, kvarte eller halv

Fremgangsmåde:
1) Start med at finhakke r√łdbede stilkene, op til bladene og skr√¶l og riv r√łdbederne.

2) Placer de hakkede stilke og revet r√łdbeder i en gryde, og tils√¶t nok vand til at d√¶kke r√łdbederne (eller gr√łntsagsfond). Tils√¶t 1/2 tsk salt og placer et l√•g p√• gryden og bring det i kog og lad det simre i 5 minutter.

3) Efter det har simret i 5 minutter fjern gryden fra varmen og lad det afk√łle helt.¬†

4) Mens suppen afk√łles tilberedes resten af ingredienserne. Riv radiserne og agurkerne, hak krydderurterne og l√łgene.¬†

5) Placer de revet og hakket ingredienser i gryden med r√łdbede og tils√¶t yoghurt, kefir og creme fraiche og samg til med salt og peber. R√łr godt rundt og placer i k√łleskabet i mindst 20 minutter inden servering.

6) Server med et eller flere h√•rdkogte √¶g eller rugbr√łd.

Denne ret fungere fantastisk som forret.
Chlodnik kan ogs√• tilberedes som en agurkesuppe eller med forskellige andre frugter/gr√łntsager.