Opskrift - Shakshuka

Shakshuka er en vegetarret der stamme fra det nordlige Afrika og som er blevet udbredt¬†i det meste af mellem√łsten. Shakshuka bliver i flere lande ofte spist som morgenmad, men kan ogs√• spises som b√•de frokost¬†eller aftensmad.

Shakshuka kan serveres med br√łd (f.eks.¬†naanbr√łd) og¬†varieres i forhold til¬†smag og styrke efter behag.

Ingredienser:
3-4 æg
2 dåser hakkede tomater
1 spsk honning
1 spsk r√łdvin- / √¶blecidereddike
1 spsk tomat puré
1-2 fed hvidl√łg
1 l√łg, finthakket
1 r√łd peber,¬†tern
1 chili, uden kerner (styrke efter behag)
2 tsk st√łdt spidskommen
1 tsk paprika
Knivspids oregano
1 lille håndfuld bredbladet persille, hakket
1/4 tsk salt
Stort peber, til smag
Feta, efter behag
1 spsk olivenolie
Basilikum

Fremgangsmåde
1) Placer olie, hvidl√łg, l√łg, chili, spidskommen, paprika og oregano¬†p√• sauterpanden og sauter med konstant omr√łring i cirka 1-2 minutter.

2) Tilsæt hakkede tomater, honning, eddike og tomat puré og lad det simre i cirka 5 minutter.

3) Tils√¶t r√łd peber og smag til med salt og peber.

4)¬†Placer bunden af en ske i overflade af panden, s√• du laver en lille br√łnd, og sl√• √¶gget ud direkte i panden. Gentag med alle √¶ggene.
Sæt derefter låg på panden og kog til æggene er hvide og faste.

5) Pynt med feta, og basilikum og server straks.

Variation:
I stedet for at placere et låg på sauterpanden i step 4, kan du placere panden i en 190 grader varm ovn, og bage i 8-12 minutter (vær dog opmærksom efter 8 minutter). Æggene er færdige når æggehviderne er hvide og æggeblommen er hævet en smule. Æggene fortsætter med at koge efter du har taget dem ud af ovnen.

Obs! Hvis du placerer sauterpanden i ovnen kan du med fordel benytte vores sauterpande fra AMT, der med sit dobbelt håndtag nemt kan bæres og placeres i ovnen. 
Eller kan du benytte vores grydelapper / bordskåner.