En jule-roulade, der imponerer!
Nyd smagen af denne overdådige cocktail i den perfekte dessert til julefesten. Chokolade og kaffe forenes i en rig og cremet roulade med et lille twist. Pynt med mørk chokolade og "frostede" røde bær for en magisk afslutning på desserten.
Antal personer: 6
Forberedelsestid: 45 minutter
Bagetid: 10-15 minutter
Ingredienser
Til rouladen:
- 3 store æg (stuetemperatur)
- 80 g sukker
- 50 g hvedemel (sigtes)
- 2 spsk espressopulver eller instant kaffepulver
- 3 spsk kakao af god kvalitet (sigtes)
- 1 spsk mælk
- Sukker til drys
Til fyldet:
- 300 ml piskefløde
- 1 tsk espressopulver eller stærk instant kaffe
- 2 spsk kaffelikør
- 1 spsk vodka
- Flormelis
Til pynt:
- Chokoladeflager
- Røde bær eller hindbær
- Æggehvide
- Sukker
Du skal bruge:
En non-stick bageform (34 cm x 24 cm x 2 cm)
Fremgangsmåde
-
1. Forberedelse:
Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Smør bageformen let og beklæd den med bagepapir. -
2. Lav rouladebunden:
- Pisk æggene og sukkeret i en stor skål med en elektrisk pisker i ca. 10 minutter, indtil blandingen er tyk, lys og dobbelt så stor. Når du løfter piskeriset, skal der dannes et "bånd". (Hvis du pisker i hånden, tager det længere tid).
- Fold mel, kaffe, kakao og mælk forsigtigt ind i æggemassen med en metalske.
- Hæld blandingen i bageformen, og fordel den jævnt med en lille palettekniv.
- Bag i 10-15 minutter, til kagen er hævet og føles fast.
-
3. Forbered underlaget:
- Læg et fugtigt viskestykke på bordet. Dæk det med et ark bagepapir og drys rigeligt med sukker.
- Vend den bagte roulade ud på bagepapiret (med kagesiden nedad), og fjern bagepapiret fra kagens bagside.
-
4. Rul og køl af:
- Start fra den korte ende, og rul kagen stramt sammen ved hjælp af viskestykket og bagepapiret. Lad den køle helt af i viskestykket.
- Start fra den korte ende, og rul kagen stramt sammen ved hjælp af viskestykket og bagepapiret. Lad den køle helt af i viskestykket.
-
5. Lav fyldet:
- Pisk fløden sammen med espressopulver, kaffelikør, vodka og lidt flormelis, til den er tyk og kan holde formen.
- Pisk fløden sammen med espressopulver, kaffelikør, vodka og lidt flormelis, til den er tyk og kan holde formen.
-
6. Samling af rouladen:
- Rul den afkølede roulade forsigtigt ud og fordel fløden jævnt, men lad en kant på 2 cm fri.
- Rul forsigtigt rouladen sammen igen og drys med flormelis. Løft den forsigtigt over på et serveringsfad.
-
7. Lav "frostede" bær:
- Pisk æggehviden let med en gaffel i en lille skål.
- Pensl bærrene let med æggehvide, og vend dem i sukker, så de er dækket. Lad dem tørre på en bakke, indtil de skal bruges.
-
8. Pynt og servering:
- Pynt rouladen med chokoladeflager og de frostede bær. Server og nyd!
- Pynt rouladen med chokoladeflager og de frostede bær. Server og nyd!
Velbekomme! 🍰