Hvorfor vælge pander med aftageligt håndtag?

Pander med aftageligt håndtag er i de senere år blevet mere og mere populære. Flere køkkenudstyrsproducenter producerer og innoverer deres egne versioner af aftagelige håndtag til stegepander, sautérpander m.m. At aftage eller sætte håndtaget fast på panden kan ofte være forholdsvis simpelt og gøres med et enkelt tryk på en knap.

Inden vi begynder på, hvorfor netop pander med aftageligt håndtag er med til at gøre din hverdag lettere, bør vi nævne hvordan det virker.

AMT Gastroguss har med deres aftagelige håndtag opfundet en låsemekanisme inde i selve håndtaget, der nemt kan åbnes og lukkes med tommelfingeren. Når du skubber tilbage på låsemekanismen, kan du løfte håndtaget en smule op indtil håndtaget kan tages af stegepanden, sautérpanden, grillpanden eller lignende.

For at placere håndtaget tilbage på panden skal du gøre det på samme måde, som når håndtaget tages af. Skub tilbage på mekanismen med tommelfingeren og med et lille skub nedaf sætten håndtaget fast på panden, og du kan slippe låsemekanismen.
En forholdsvis nem manøvre, der selv i et travlt køkken fungerer upåklageligt.

Det aftagelige håndtag fra AMT Gastroguss fungere faktisk så upåklageligt, at det var en af vinderne ved German Innovation Award 2020.
(https://www.german-innovation-award.de/en/winners/preis/gewinner/abnehmbarer-stiel/)

Hvilke fordele er der så ved pander med aftageligt håndtag. Hvordan kan det være med til at gøre din hverdag lettere?

1. Placer og tag ud af ovnen uden at brænde sig
At tage en varm pande ud af ovnen kan ofte være problematisk ved høje temperaturer. Mange pander kan med almindeligt håndtag ikke holde til at komme i ovnen på 200° grader. Det kan stegepander og sautérpander med aftageligt håndtag, da de ofte kan holde til højere temperaturer. AMT Gastroguss pander er med deres aftagelige håndtag ovnfaste helt op til 260° grader.

2. Mindre opbevaringsplads:
Med det aftagelige håndtag bliver opbevaring af køkkenudstyret nemmere, især i mindre køkkener. Lange faste håndtag er ofte i vejen for andet køkkenudstyr og fylder generelt meget. Med især flere pander er opbevaring lettere, da køkkenudstyret kan placeres oven på hinanden, og derefter med de aftagelige håndtag samlet i den øverste pande. Dette fungerer især godt fordi det aftagelige håndtag fra stegepanden også passer til grillpanden, sautérpanden, fiskepanden og omvendt.

3. Nemmere rengøring:
Lange faste håndtag passer ofte hverken i vasken og fylder for meget i opvaskemaskinen. At aftage håndtaget gør rengøringen en hel del nemmere. Placér nemt stegepanden i vasken til opvask eller i opvaskemaskinen med håndtaget ved siden af.

4. Børnesikring:
At have mindre børn legende rundt i køkkenet samtidigt med der bliver tilberedt mad kan ende galt. Håndtagene fra panderne hænger udover bordpladen og er nemme og interessante for børn at tage fat på. Med aftagelige håndtag kan du sikkert tilberede mad på kogepladen uden børnene kan få fat i håndtagende på køkkenudstyret.

Alt i alt kan aftagelige håndtag være utroligt brugbare og være med til at gøre hverdagen nemmere for folk i mindre køkkener, børnefamilier eller madentusiasten der bare ønsker nogle ordentlige pander, der kan gå i ovnen, i opvaskemaskinen og samtidig er nemme at opbevare.

AMT Gastroguss har samlet alt dette i deres køkkenudstyr der er støbt i 9 mm aluminium, er ovnfaste til 260° grader, har aftagelige håndtag og tåler opvaskemaskine.

Find AMT Gastroguss stegepander, sautérpande, grillpander, gryder, wok og meget mere lige her (alle produkter).