Chili con carne er en klassisk mexicansk ret, som består af oksekød, bønner, tomater og krydderier. Det er en ret, der er nem at tilberede, men som alligevel har en fantastisk smag. Jeg plejer at servere den sammen med ris og hjemmelavede tortillas, som virkelig fuldender retten.
Ingredienser til chili con carne
- - 500 g hakket oksekød
- - 1 stor rødløg, finthakket
- - 3 fed hvidløg, presset
- - 1 dåse hakkede tomater
- - 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
- - 1 tsk spidskommen
- - 1 tsk chilipulver
- - 1 tsk paprika
- - 1 tsk oregano
- - Salt og peber efter smag
- - Olivenolie til stegning
Sådan laver du chili con carne
- 1. Opvarm lidt olivenolie i en gryde over middelhøj varme. Tilsæt det hakkede oksekød og steg det, til det er gennemstegt og har fået en flot brun farve.
- 2. Tilsæt den finthakkede rødløg og de pressede hvidløgsfed. Lad det stege i et par minutter, til løgene er glasagtige.
- 3. Hæld de hakkede tomater i gryden og tilsæt krydderierne - spidskommen, chilipulver, paprika og oregano. Rør godt rundt.
- 4. Skyl og dræn kidneybønnerne, og tilsæt dem til gryden. Lad det simre i ca. 20 minutter, til kødsaucen har fået den ønskede konsistens.
- 5. Smag til med salt og peber efter behov.
Servering med ris og tortillas
Chili con carne er virkelig lækker serveret med dampet ris og hjemmelavede tortillas. Ris kan serveres i et stort fad, så der er nok til alle. Tortillaerne kan du enten købe færdige eller lave selv - det er faktisk ret nemt!
Når retten er færdig, kan du anrette den på tallerkener med ris og tortillas ved siden af eller sammen.
Chili con carne er en fantastisk ret, som er perfekt til en hyggelig aftensmad sammen med familie eller venner. Den er nem at lave, men alligevel fyldt med lækker smag. Jeg håber, I vil prøve opskriften og nyde den lige så meget, som jeg gør!
God appetit!