Denne smagfulde og imponerende ret er perfekt som hovedret eller tilbehør. 🍂🎄 Hasselback-squash ristet i klementinsaft, honning og krydderurter bliver gylden og karamelliseret. Top med ristede mandler og tranebær for et festligt strejf!
Antal personer: 6
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter
Ingredienser
- 1 stor butternut squash, halveret på langs, skrællet og fjernet for kerner
- 10 laurbærblade
- 10 salvieblade
- 1 spsk olivenolie
- 25 g blødt saltet smør
- 3 spsk flydende honning
- Saften fra 2 klementiner eller 1 appelsin
- 100 g ristede mandler, grofthakkede (eller ristede mandelflager)
- En håndfuld tørrede tranebær (eller granatæblekerner)
- Havsalt og friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
-
1. Forbered ovnen:
Forvarm ovnen til 220°C. -
2. Lav Hasselback-snittene:
- Læg den ene halvdel af squashen med den flade side nedad på et skærebræt.
- Placer to træspisepinde eller grydeske-skaft på hver side af squashen for at undgå at skære helt igennem.
- Lav forsigtige snit med ca. 5 mm mellemrum. Gentag med den anden halvdel.
-
3. Klargør squashen til ovnen:
- Placer squashhalvdelene i en støbejernspande eller gryde med snitsiden opad.
- Stik laurbærblade og salvieblade skiftevis ned i snittene.
- Dryp olivenolie over og krydr med havsalt og sort peber.
- Dæk panden tæt med folie og bag i ovnen i 1 time.
-
4. Karamellisering:
- Fjern folien og bag i yderligere 20 minutter, indtil squashen er gylden og mør.
- Fjern folien og bag i yderligere 20 minutter, indtil squashen er gylden og mør.
-
5. Lav honning- og klementinsiruppen:
- Smelt smørret sammen med honning og klementinsaft i en lille gryde over lav varme.
- Smelt smørret sammen med honning og klementinsaft i en lille gryde over lav varme.
-
6. Afslut squashen:
- Hæld siruppen over squashen og bag i yderligere 10 minutter, til den er klæbrig og karamelliseret.
- Øs væsken fra panden over squashen undervejs for ekstra smag.
-
7. Pynt og servering:
- Drys med ristede mandler og tranebær lige før servering.
- Server direkte i støbejernspanden eller gryden for en rustik og smuk præsentation.
Velbekomme! 🍽️