☀️Sommertilbud - Spar op til 40% - Kun i en begrænset periode☀️
Kvalitetskøkkenet
Kurv 0
  • Alle produkter
  • Airfryer
    • Airfryer
    • Airfryer tilbehør
  • Bolig
    • Køkkengrej
    • Støvsuger
    • Køkken tilbehør
  • Køkkenmaskiner
    • Airfryer
    • Blender
    • Stavblender
    • Brødristere
    • Kaffemaskiner
    • Popcornmaskine
    • Røremaskiner
  • Kaffe/Te & Vand
    • Kaffemaskine
    • Espressomaskine
    • Elkedel
    • Te
  • Knive
    • Knive
    • Knivtilbehør
  • Pander & Gryder
    • Pander
    • Gryder
    • Støbejern
  • Grill / Udendørs
Kvalitetskøkkenet
  • Alle produkter
  • Airfryer
    • Airfryer
    • Airfryer tilbehør
  • Bolig
    • Køkkengrej
    • Støvsuger
    • Køkken tilbehør
  • Køkkenmaskiner
    • Airfryer
    • Blender
    • Stavblender
    • Brødristere
    • Kaffemaskiner
    • Popcornmaskine
    • Røremaskiner
  • Kaffe/Te & Vand
    • Kaffemaskine
    • Espressomaskine
    • Elkedel
    • Te
  • Knive
    • Knive
    • Knivtilbehør
  • Pander & Gryder
    • Pander
    • Gryder
    • Støbejern
  • Grill / Udendørs
Kurv 0

Søg i vores butik

Kvalitetskøkkenet
Kurv 0
Populære søgninger:
Airfryer Blender Stegepande
Hjem Opskrifter
Opskrifter

Pistacieroulade med hindbær og hvid chokolade

Feb 13, 2025
Pistacieroulade med hindbær og hvid chokolade

Denne imponerende roulade er en sand fornøjelse – perfekt både til gæster eller som forkælelse til familien. Den lette og bløde kage omfavner en fyldig, cremet hvid chokolade- og hindbærfyld, der smukt flyder ud, når du skærer rouladen. Den luksuriøse creme fordeles over hele rouladen og toppes med knuste pistacienødder, hvide chokoladeflager og friske hindbær. En ægte fryd!

 

Ingredienser

Roulade:

  • - 70 g pistacienødder, plus 15 g ekstra, grofthakkede
  • - 4 store æg (æggehvider og æggeblommer adskilt)
  • - 130 g sukker
  • - 2 spsk varmt vand
  • - 80 g selvhævende mel
  • - ⅛ tsk salt
  • - ⅛ tsk mandelessens
  • - 20 g flormelis
  • - 300 g friske hindbær


Hvid chokoladecreme:

  • - 200 g hvid chokolade (knapper eller grofthakket)
  • - 75 g usaltet smør (blødgjort men ikke flydende)
  • - 280 g flødeost
  • - 270 ml piskefløde
  • - ⅛ tsk mandelessens

 



Fremgangsmåde

Forberedelse af rouladen:

  1. 1. Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Smør en lav bageplade (35x30 cm) og læg bagepapir i.
  2. 2. Blend 70 g pistacienødder i en foodprocessor til et fint pulver (ikke for længe, så det bliver olieret). Sæt det til side.
  3. 3. Pisk æggeblommer og sukker i en røremaskine i ca. 4 minutter, til det bliver tykt og cremet. Overfør blandingen til en stor skål, og tilsæt det varme vand langs kanten.
  4. 4. Drys de blendede pistacienødder over og fold forsigtigt sammen.
  5. 5. Sigt mel og salt sammen, og sigt det derefter i æggeblommeblandingen. Fold forsigtigt sammen.
  6. 6. Pisk æggehviderne i en ren skål til bløde toppe. Vend dem i pistacieblandingen, en tredjedel ad gangen, sammen med mandelessensen.
  7. 7. Fordel dejen jævnt på bagepladen og bag i 15-18 minutter, indtil kagen føles fast og springer tilbage, når du trykker let på midten. Lad kagen hvile i 5 minutter.

 

Form rouladen:

  1. 1.Sigt halvdelen af flormelisen over kagens overflade og dæk med et rent viskestykke. Læg en bagerist ovenpå og vend kagen om, så viskestykket ligger mellem kagen og risten.
  2. 2. Fjern bagepapiret forsigtigt og drys resten af flormelisen over.
  3. 3. Rul kagen sammen fra den lange ende med viskestykket indeni, mens den stadig er varm. Lad den hvile i 10 minutter, så den "trænes" til at blive rullet. Rul derefter ud og lad den køle helt af.

 

Lav hvid chokoladecremen:

  1. 1.Smelt chokoladen i en skål over en gryde med simrende vand. Lad den køle lidt af.
  2. 2. Pisk smørret i en røremaskine, indtil det er glat. Tilsæt flødeosten og pisk grundigt.
  3. 3. Tilsæt den smeltede chokolade og pisk, indtil blandingen er glat. Tilsæt fløden og mandelessensen, og pisk, indtil cremen danner bløde bølger.

 

Saml rouladen:

  1. 1. Fordel to tredjedele af chokoladecremen jævnt over kagen og efterlad en kant på 2 cm i den ende, der er længst væk fra dig.
  2. 2. Fordel alle hindbær undtagen 12 jævnt over cremen. Rul kagen sammen som før (uden viskestykket).
  3. 3. Overfør rouladen til et fad og smør resten af cremen ud over kagen. Pynt med de resterende hindbær og drys med ekstra pistacienødder.

 

Server rouladen med en kop te og nyd en afslappet eftermiddag!

Tidligere
Grøn dahl opskrift - lækkert og nærende
Næste
Gurkemeje-pandekager med tropiske frugter

Relaterede artikler

Nem og hurtig bao opskrift

Nem og hurtig bao opskrift

Den perfekte Gin & Tonic - En guide til denne signaturdrink

Den perfekte Gin & Tonic - En guide til denne signaturdrink

Den perfekte chokolade mousse - en lækker og let dessert

Den perfekte chokolade mousse - en lækker og let dessert

Chili con carne med ris og tortillas - Lækkert og nemt

Chili con carne med ris og tortillas - Lækkert og nemt

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

Gratis fragt over 499 kr.

Levering 1-3 hverdage

4.8 Stjerner på Trustpilot

+10.000 Glade kunder

100 Dages Returret

2 års reklamationsret

Links

  • Hjem
  • Produkter
  • Om os
  • Kontakt
  • Opskrifter
  • Nyheder & Inspiration
  • Søg

Kundeservice

  • Kontakt
  • Handelsbetingelser
  • Privatlivspolitik
  • Fortrydelsesret

Kontakt:

Kundeservice:
Mandag-Fredag 10-14
info@kvalitetskoekkenet.dk

Kontor:
Fælledvej 25, 2200 København

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag unikke tilbud, nyhed on nye produkter og meget mere ved at tilmelde vores nyhedsbrev.

© Kvalitetskøkkenet.dk 2025
Betalingsmuligheder:

    Confirm your age

    Are you 18 years old or older?

    Come back when you're older

    Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

    Indkøbskurv

    Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.
    Subtotal 0,00 kr
    Se indkøbskurv
    Trust secure badge